Mottitalkoot

Vähän päälle viisi vuotta sitten vaimo erehtyi ostamaan lahjaksi pienoismallin … sen jälkeen tuli sitten hurahdettua tähän harrastukseen oikein kunnolla. Nyt tuon reilun viisi vuotisen harrastuksen takia sitten päätin ottaa vähän suurempi töisen homman itselle johon oikein kunnolla paneutuisi. Alunperin pit tästä tulla itärintamalle tuleva dio… mutta monesti ideat vähän muuttuvat matkan varrella kun alkaa vähän hahmottua. Maastosta alkoi tulla ”liian siisti” joten ajattelen käyttää tähän hyväksi mottimerkkiä.
Olin jo hommannut vuosia sitten veteraanien tukemiseksi mottimerkin ja silloin jo iti ajatus tuosta merkin tarkoituksesta. Niin tässäpä olisi myös samalla kunnianosoitus tuon ajan työnsankareille.

valitettavasti kuva raja tuli jo täällä täyteen, enempi kuvia en voi laitella. Joten kannattaa vilkaista mottitalkootsivut

Figuurien asennot saattavat kuvissa heitellä vähän, koska ne ei ole kiinni. Dio menee jossain vaiheessa ammattikuvaajan studioon ilman figureita.

Nettisivut

ulkomaan eläjillekin ajattelin vähän kertoa noista mottitalkoista joten diorama josta jo ylhäällä linkin laittelinkin.

Hirsimökki

Tähän päätin panostaa sitten aika paljon jotta saisi mahdollisemman uskottavan näköisen vanhan hirsimökin. Hirsien maalaus on tehty lifecolorin wood setillä. Väliin on tungettu noita fantasia pelissä käytettyä kasvilisuustta kuvamaan eristyssammalta. toki nämäkin joutu leikkaamaan ja lyhenteämään jotta sopisi hirsien väliin . Joutu kirurgin veitesellä tekemään 1mm-2mm siivuja. Katto on taas tehty yksitäisistä kartongin paloista.

Kuvia hirsimökistäyksinään, kun diossa osa jää peittoon.

Katon maalauskanssa ja teosta on kanssa omat osio ja esimerkki. Tässäkin käytin itse asiassa ainostaa pohjamaali, shadea ja kahta lifecolorin maalia.

Työkalut ja muut tavarat
Tähän pyrin paljon tekemään vanhoja työkaluja. Osan joutui itse tekemään, koska eipä noita näytä valmiina olevan ja joitakin on varmaan unohtanut mainita.

itsetehdyt tai muunelmat
*Petkele = puunkuorimiseen oleva rauta
* Heinähanko = Heinäntekoon
*lapio
*maitokärryt
*maitotonkat

Hevonen ja rattaat

Tämäkin oli pieni oma rakennusprojekti. Ei oikein nuo valmistajan tekemät valjas systeemit mielyttäneet joten pitihän niitäkin päästä vähän muokkaamaan . Eli valmis hevosesta hiottiin ensin kaikki valjaat pois ja vähän hevosta itseään muokattiin green stuffilla näyttämään suomenhevosta. Sitten monesta eri materiaalista muokattiin hevoselle länget ja ohjakset jne..
Rattaat kanssa meni uusiin puihin. valmis mallista ei tullut käytettyä kuin oikeastaan rattaan pohja sekä itse kärrinpyörät. Ei oikein sopinut keskieurooppalais tyyliset rattaa tähän suomi maisemaan. rattaa pohjakin koki radikaalin muutoksen jotta saisi siihen vähän iän ja käytön jälkiä.

Puut

Puutovat metallilangasta väsättyjä puita. Yhdessä käytin kaupallista lehvästä..mutta tuli näin vähän turhan kalliksi. Kolmessa muussa puussa lehvästö tehty sirotteesta ja huovutusvillsta. Mäntyä esittävä kuvatus on taasen teen puruja. Siinä oli tarpeeksi hienoa puru.

Maasto
Perusmaasto on tehty karvakankaasta jota saa esim scalen supllyn pojilta. Tähän on sitten lisätty lukuisia muista sekä kaupallisia tuotteita että itsetehtyjä virityksiä. Kasvilisuudestatarkempi kuvaus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s